Den magiska musikresan

Den magiska musikresan

Musiksaga

Under våren 2021, när pandemins restriktioner inte tillät fysiska konserter och instrumentvisningar, gjordes en musiksaga i Bengtsfors kommun.
Sagan har använts för att visa upp kulturskolans olika instrument på ett roligt sätt för elever i grundskolorna. Nu välkomnar vi dig att följa med i sagan som kallas den magiska musikresan.

Musiksagan har blivit en film som våra musiklärare har gjort tillsammans med bibliotekarie Ulrika Dalbert (som skrivit sagan), kommunikationssamordnare Sofia Magnusson (som har illustrerat sagan) och Odéons ljud- och ljustekniker Peter Magnusson och Mikael Blom. Det är en musiksaga och handlar om att leta upp instrument i olika länder och på så sätt visas många olika instrument för dig som tittar.

Vi har gjort den här filmen för att välkomna alla intresserade barn till vår verksamhet. Vi har även andra aktiviteter i kulturskolans regi. Allt går att anpassa efter elevens förutsättningar, säger Pernilla Bogö Bryntesson som är samordnare och sångpedagog på kulturskolan.


Här kan ni se filmen (nytt fönster)

 

Search the catalogue

Language