Mina sidor

Mina sidor

Mina sidor är dina personliga sidor på Bibliotek Dalsland. Inloggningen till sidan hittar du uppe i högra hörnet på hemsidan.

När du loggar in på Mina sidor möts du av tre kategorier: Överblick, Mina listor och recensioner och Mina uppgifter.

 

Överblick

Under Mina lån kan du se vilka lån som du har just nu. Du kan se när lånen ska lämnas tillbaka och låna om dem, om du vill.

Under Min lånehistorik kan du se din lånehistorik, alltså vilka lån som du har gjort tidigare. För att se din lånehistorik behöver du först aktivera den under Min profil: Lånekort och PIN-kod. Då kommer dina lån börja sparas.

Under Mina reservationer kan du se dina reservationer och var du befinner dig i reservationskön. Du kan också ta bort reservationer som du inte längre vill stå i kö på.

Under Avgifter kan du se om du har några avgifter att betala.

 

Mina uppgifter

Under Användaruppgifter kan du se vilka kontaktuppgifter som Bibliotek Dalsland har till dig, till exempel till vilken mejladress som vi skickar meddelanden om reserverade eller försenade böcker. Här kan du själv ändra din adress vid en flytt, eller välja en ny mejladress.

Under Lånekort och PIN-kod ser du dina olika lånekortsnummer. Ofta har du minst två lånekortsnummer, ett som står på baksidan av ditt lånekort och ett som är ditt personnummer. Du kan också ändra din pin-kod. Det är här som du aktiverar funktionen som gör att din lånehistorik sparas.

Under Förvalt hämtställe för reserverat material väljer du vilket bibliotek som du föredrar att hämta dina böcker på.. När du reserverar eller fjärrlånar material kommer det skickas till ditt förvalda bibliotek.

Under Mina uppgifter väljer du vilket visningsnamn som du vill använda på hemsidan. Visningsnamnet syns till exempel när du recenserar en bok.

 

Lånehistorik

Kommer du inte ihåg vilka böcker du har läst? Vill du ha det sparat på ditt konto? Nu kan du spara din lånehistorik!

Det är bara du själv som kan se dina tidigare lån. Bibliotekets personal eller andra låntagare kan inte se din lånehistorik. 

Du måste själv välja att aktivera din lånehistorik. Dina lån börjar sparas först när du har gjort detta. Lån som du har gjort innan aktiveringen kommer inte att synas i din lånehistorik.

Gör så här för att aktivera din lånehistorik:
1.    Logga in med personnummer/lånekortsnummer och din pin-kod
2.    Gå in på sidan Mina sidor och klicka på Mina uppgifter
3.    Klicka på Lånekort och PIN-kod
4.    Klicka i rutan där det står Spara min lånehistorik

Lånehistoriken går enbart att se på bibliotekens webbplats. 

Om du avmarkerar rutan Spara min lånehistorik kommer hela historiken att raderas.

 

Mina listor och recensioner

Under Minneslista kan du se materialet som du har lagt till i din egen, personliga minneslista. När du söker i bibliotekskatalogen och går in på en bok, syns funktionen lägg till i minneslista. Vill du se vilka böcker som du har lagt till i din minneslista, så går du in här. 

Under Mina recensioner kan du se vilka böcker som du har recenserat. För att se recensioner klickar du på bokens titel.

Search the catalogue

Language