Sök

Språk

sv-se en-gb

Artiklar: visa en viss artikel

Tjänster & låneregler


Välkommen till Bengtsfors bibliotek!

Biblioteket i Bengtsfors ligger vid Tingshustorget i samma hus som Bengtsfors konsthall och Strömkullegymnasiet. I entréhallen finns ett café som under skolåret är öppet  måndag-onsdag 9-16, torsdag-fredag 9-15 .

 

E-böcker och online ljudböcker

Logga in med ditt lånekort på http://kulturivast.elib.se/

 

 Släktforskning och emigrantregister

 Biblioteket i Bengtsfors har tillgång till databasen Genline och alla kyrkoarkivalier på mikrofiche som gäller Bengtsfors kommun och grannkommunerna.

 Omkring 10.000 Bengtsforsbor lämnade under tiden 1850-1930 Sverige för att söka en bättre tillvaro utomlands. För varje emigrant finns en personakt med uppgifter ur kyrkböcker och husförhörslängder.

 
Datorer och internetuppkoppling

 Det är gratis att använda bibliotekets datorer.  Det kan vara klokt att boka tid i förväg.Du kan också använda din egen bärbara dator i bibliotekets lokaler.

foto Amanda Thorell, Laura Järvinen

 

  Dataregister och sekretess

 Låntagarregistret innehåller uppgifter om namn, personnummer, telefonnummer och adress. Enlugt sekretesslagen SFS 1908:100 får biblioteket inte lämna ut uppgifter om dina lån eller beställningar. Alla lån raderas ur registret vid återlämning.

 

Lånekort

För att få låna måste man ha ett lånekort. Det är personligt och skrivs ut mot uppvisande av legitimation. För barn under 16 år krävs ett förbindelsekort underskrivet av vårdnadshavare.

Pin-kod och SMS

Skaffa pin-kod! Då kan du själv låna om och beställa böcker via bibliotekets internetkatalog.

Via SMS kan du få meddelanden direkt till din mobiltelefon. Kontakta biblioteket.

Lånetid

Lånetiden är i regel fyra veckor. Undantag kan göras för fjärrlån och böcker det är kö på. För film är lånetiden 7 dagar.

Förlängning av lånetid.

Om ingen annan står i kö kan du förlänga dina lån via besök på biblioteket, via telefon, e-post eller i bibliotekets internetkatalog. Filmer kan inte lånas om.

Påminnelser och krav

Bengtsfors bibliotek tar inte ut någon övertidsavgift, men om lånet inte återlämnats efter 2 påminnelser skickas räkning enligt gällande genomsnittspris. Biblioteket tar också ut ersättning för lån som förstörts. För dyrbara böcker gäller återanskaffningspris.

Beställningar och inköpsförslag

Om den bok du söker är utlånad  eller inte kommit ännu går det bra att ställa sig i kö. Vi meddelar när det blir din tur.

Fjärrlån

Om den bok du söker inte finns på biblioteket kan vi oftast låna den från något annat bibliotek. Fråga i informationsdisken eller skicka e-post till bibliotek@bengtsfors.se

 

 

 

 

 

Bengtsfors högermarg

Logga in

Dalslands_karta

KartaBengtsfors Dals-Ed Åmål Mellerud Färgelanda