Skip to Content
Language Language
svenska svenska English English
Välkommen till Dals-Eds bibliotek!


 


Filmdags 

Filmvisning för barn!

På lördag den 22 oktober klockan 10:30 är det filmvisning för Bibliotekets Filmklubb! Vi visar "Tomas och vännerna - en lång last" och alla medlemmar i filmklubben är välkomna! Har du inte blivit medlem ännu går det bra att bli det i förväg eller på plats före filmen. 


 Årets nya böcker

Nu har vi en utställning med årets nya böcker! Deckare, romaner och faktaböcker för vuxna står vid utställningsytan och på snurrorna. På barn-och ungdomsavdelningen finns extra snurror och nästan allt skyltat är årets nya böcker. Välkommen in att kika medan de finns kvar!

 


Bokfika på biblioteket 

Går du i årskurs 3-6 och tycker om att läsa, tipsa andra om böcker och fika? Under fyra tillfällen i höst finns möjligheten att vara med på bokfika på biblioteket! Vi har ett tema varje gång, fikar och pratar om böckerna vi har med oss. Till varje tillfälle har vår bibliotekarie med sig fika och några böcker på temat, varje träff beräknas ta cirka en timme.

Anmälan sker på biblioteket, via mejl till erika.alsin@dalsed.se, eller via telefon 0534-190 65. Du behöver inte vara med varje gång om du inte vill. Kom gärna in och fråga om det är något du undrar över! Ses i höst!

Tillfällen:

Tisdag 13 september klockan 15:30

Tema: Bästa boken du läst. Ta med din favoritbok (eller favoritböcker) att tipsa om. Är det fint väder har vi picknick utomhus! 

Tisdag 11 oktober klockan 15:30

Tema: Sämsta boken du läst. Vilka böcker vill du varna andra för? 

Tisdag 15 november klockan 15:30

Tema: Senaste boken du läste, oavsett om den var bra eller dålig!

Tisdag 13 december klockan 15:30

Tema: Jul såklart! Ta med den bästa julboken, dags för lussebullar och julmys!

Bokhög


 Kom till biblioteket och kliv in i filmens värld!

Nu startar Dals-Eds bibliotek en filmklubb för alla barn.
För att få vara med på bibliotekets filmvisningar behöver du bli medlem i filmklubben. Det blir du enkelt på plats och får ett eget medlemskort.
Detta är såklart helt gratis.

Kontakta gärna biblioteket för mer information!


 Beställ en boklåda!

Behöver du böcker till barngruppen/klassen?
Mejla erika.alsin@dalsed.se så plockar vi på biblioteket ihop en boklåda efter dina önskemål och behov. Precisera hur många böcker du behöver och ålder på barnen. Boklådan hämtas på biblioteket vid ert nästa besök.


 


DALS-EDS
KOMMUN

Dals-Ed biblioteks instagram
Följ oss på Instagram
@dalsedsbibliotek